| Moja szkoła w moich oczach - konkurs |
|
Zakończył się konkurs dziennikarski z okazji 20-lecia istnienia naszej szkoły. Przypomnijmy, że uczniowie mieli za zadanie napisać artykuł pod tytułem „Moja szkoła w moich oczach”. Ponieważ nie było osoby, która nie miałaby czegoś na ten temat do powiedzenia – jury miało pełne ręce roboty. Nie można się temu dziwić, jeśli uświadomimy sobie, że niemal każdy uczeń (poza pierwszoklasistami) dostał możliwość napisania o tym, co naprawdę o Zespole Szkół w Bolechowie myśli.
Nadesłane artykuły bardzo się od siebie różniły. Niektórzy podeszli do tematu bardzo rzetelnie i poważnie, inni – bardziej humorystyczne i z zacięciem satyrycznym. Zdarzały się prace wierszowane. Z prac można się było dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy o szkolnej rzeczywistości, o tym jak młodzież postrzega nauczycieli, rówieśników, a także co myśli o budynku i topografii okolic szkoły. 15 lutego br. – zaraz po zimowych feriach – nastąpiło uroczyste wręczenie dyplomów i bardzo atrakcyjnych nagród autorom najlepszych prac. A oto laureaci konkursu: miejsce I – Daria Mazany IIa miejsce II – Jagoda Rembacz IIa miejsce III – Monika Szczepańska, Katarzyna Grzebyta, Monika Żądło IIIb Wyróżnienia: M. Bromberek oraz S. Stachura i J. Wieczorek Wszystkim uczestnikom dziękujmy za udział w konkursie, a zwycięzcom gratulujemy! Nagrodzone artykuły można przeczytać w zakładce „20-lecie szkoły”. Joanna Zimniak |